Novosti

23.09.2015. // USPJEŠAN NASTUP ČLANOVA DAO NA TENIS TURNIRU U ZADRU/ZATONU

Članovi DAO Željka Jurković, Anđa Marić, Željko Andraši i Miroslav Pavlinić uspješno su od 18.-20. rujna 2015.god. nastupili na „7. otvorenom prvenstvu DRUŠTVA ARHITEKATA ZADRA u tenisu“ u Turističkom naselju Zaton kod Zadra. Radi se o tenis turniru hrvatskih arhitekata koji je jedan od 3 tenis turnira arhitekata koji se svaka 4 mjeseca organiziraju u Hrvatskoj: u siječnju je turnir u Zagrebu (u dvorani), u svibnju u Osijeku (odnosno u Ladimirevcima - vani) i u rujnu u Zatonu (vani). Poznato je vjerojatno članovima DAO da je taj niz turnira prvo krenuo u Osijeku prije 16 godina, pa su se uključili Zagreb i konačno Zadar.
Osim tenisa u pravilu se uz turnire održavaju i stručni sadržaji, obilasci značajnijih povijesnih i suvremenih arhitektonskih objekata, prigodnih izložbi, razgovori o arhitekturi i sl. Ove su godine zadarski arhitekti odveli sve sudionike turnira na povijesni lokalitet „Maškovića Han“ kod sela Vrana na Vranskom jezeru, cca 40-ak km od Zadra prema Šibeniku, kod Primoštena. Objekat je nedavno temeljito restauriran, zapravo dovršen, jer od polovice XVII. stoji nedovršen. Predstavlja najzapadniji primjer islamske profane arhitekture u Hrvatskoj.
Na teniskom turniru naši su predstavnici uspješno nastupili, unatoč zdravstvenih problema (Jurković, Andraši).
Vrlo je uspješna bila arh. Anđa Marić, koja je osvojila dvije medalje:
- 1. mjesto u ženskim parovima (sa arh. Renatom Čobrnić iz Zadra),
- 3. mjesto u mješovitim parovima (sa arh. Božom Blaževićem iz Zagreba),
Također, sa dvije medalje, je bio uspješan arh. Miroslav Pavlinić:
- 1. mjesto u mješovitim parovima (sa arh. Gizelom Senci iz Zagreba),te
- 3. mjesto u muškim parovima (sa arh. božom Blaževićem iz Zagreba).
Arh. Željko Andraši osvojio je :
- 2. mjesto u muškim parovima (sa arh. Marinom Bukulinom iz Zadra).
U lijepom ambientu TN „Zaton“, uz sportska nadmetanja i ugodno druženje sa kolegama koji većinom dolaze i na ostale turnire arhitekata, spominjali su se brojni lijepi trenuci sa dosadašnjih turnira. Pa i uživanje u izvrsnoj hrani (ribe na gradelama) uklopilo se u 3 lijepo provedena dana.