Novosti

18.09.2016. // DRUGI DANI LOKALNOG ANGAŽMANA U ŠIBENIKU

DRUGI DANI LOKALNOG ANGAŽMANA U ŠIBENIKU

U Šibeniku od 23. do 25. rujna 2016. godine, u organizaciji Sobe DAŠ I Zavičajne škole, održat će se drugi Dani lokalnog angažmana.

Dani lokalnog angažmana zamišljeni su kao trodnevno događanje koje će okupiti sudionike različitih struka kako bi se kroz radionicu, predavanja i zajedničku diskusiju pokušalo utvrditi probleme, te ispitati različite mogućnosti korištenja javnog prostora i revitalizacije napuštenih objekata koji se nalaze na području nekadašnje vojarne Minerska.
U dnevnom dijelu programa održavat će se arhitektonska radionica, dok će se u večernjim satima odvijati predavanja u gradskoj jezgri.
Predavanja će održati stručnjaci iz područja arhitekture, antropologije, šumarstva. Teme o kojima će govoriti su kritički turizam, urbani vrtovi, intervencije u javnom prostoru, upravljanje napuštenim prostorima. Gosti predavači su Sonja Leboš, Dafne Berc, Tomislav Soldo, Bojan Mucko, Saša Šimpraga, Vice Krnčević, Emil Jurcan, te članovi Sobe DAŠ.
U sklopu Dana održat će se izložba radova šibenske umjetnice Lane Stojičević.
Za kraj događanja je predviđena prezentacija projekata nastalih na arhitektonskoj radionici na kojoj će i građani imati priliku vidjeti različite prijedloge iskorištavanja potencijalnog prostora grada koji je trenutno izvan funkcije.
Studenti Arhitektonskog fakulteta u Splitu i Zagrebu, te ostali zainteresirani pozvani su da pošalju svoju prijavu za sudjelovanje na radionici na e-mail adresu [email protected] najkasnije do ponedjeljka 19. rujna 2016. godine.

Cilj Dana lokalnog angažmana je bolje upoznati građane i struku s vlastitim gradom, odnosno njegovim zapuštenim, marginaliziranim i nedovoljno valoriziranim prostorima, ali i preispitati ulogu arhitekture u današnjem funkcioniranju i oblikovanju grada.
Kako je bilo na Danima lokalnog angažmana u svibnju možete pročitati na http://d-a-si.hr/web/2016/06/01/osvrt-na-dane-lokalnog-angazmana/